لوگو زیبادر
جک بازویی

راهنمای نصب جک بازویی

  • نصب جک بازویی به چه صورتی انجام می شود؟ 

    در این مقاله می خواهیم به صورت گام به گام نصب جک بازویی را در زیبادر توضیح دهیم پس تا انتها با ما همراه باشید. 

    راهنمای نصب جک بازویی

    برای نصب جک درب پارکینگ داخل بازشو، مورد بسیار ضروری که میبایست به آن توجه شود این است که هیچ نصب جکی را نمی توان دقیقا مطابق آنچه که در دفترچه راهنما وجود دارد انجام داد. پس قبل از نصب می بایست چند دقیقه ای درب پارکینگ و دیوارهای کناره و نزدیکترین پریز برق را در نظر گرفت و استراتژی نصب را پیاده سازی کرد.
    زمان چهار ساعته ای که ما در نظر گرفته ایم برای پروژه ای است که کنده کاری و سیم کشی محدودی دارد و ممکن است این زمان به دلایلی افزایش یابد.

    راهنمای نصب جک بازویی

    سیستم جک‌‌های درب پارکینگ که به نام‌های جک ریموتی، جک ورودی و جک برقی هم در بازار از آنها نام می‌برند، امروزه کاربرد زیادی در ورودی‌های منازل، ادارات، شرکت‌ها و انبارها پیدا کرده‌اند و در دو حالت بازشو به سمت لنگر درب و حالت کشویی دیده می‌شود.

     

    مراحل گام به گام نصب جک بازویی

    1. بررسی موقعیت و وضعیت نصب جک درب پارکینگ

      ابتدا موقعیت درب پاکینگ و ساختار درب را باید مد نظر قرار دهیم. بازوها میبایست روی محکمترین جای درب و به اصطلاح کلاف درب نصب گردد. در سوی دیگر می بایست دیواره های کنار درب را بررسی کنید تا بتوان پایه های عقب را در جای مناسب و زاویه ایده آل نصب نمود.

    2. کنده کاری و آماده سازی دیوارهای کنار درب

      اگر ساختمان نو ساز نیست و بیس پلیت روی دیوار کار نشده، می بایست این پیلت را جهت نصب پایه عقب بازو جک پارکینگی بر روی دیوار تعبیه نمود. در بسیاری از ساختمانها نیاز به کنده کاری می باشد. به طور کلی برای پایه عقب نیاز به این است که از لولا درب 20 سانیتیمتر به سمت خارج به ارتفاع 25 سانتیمتر فضا در نظر گرفته شود. برای دریافت اندازه دقیق به دفترچه راهنما رجوع کنید.
      بهترین پلیت مورد استفاده برای زیر سازی پایه عقب، ناودانی یا نبشی یا پلیت با ضخامت حداقل یک سانتیمتر می باشد. یکسمت ناودانی به قوطی درب جوش شده و در سمت دیگر از میله گرد که به صورت زاویه دار در دیوار فرو شده استفاده کرده و آن قسمت را نیز به ناودانی جوش می کنید.

    3. نصب پایه ها و چگونگی زاویه دهی

      پایه عقب را با توجه به زاویه باز شدن درب مطابق دفترچه راهنما در فاصله 14 سانتیمتری لولا روی پلیت جوش کرده (توصیه این است ابتدا خال جوش کرده و پس از تست، جوشکاری نهایی را انجام دهید)و جک را به واسطه پین عقب روی درب سوار کنید.
      پایه جلو را روی بازو قرار داده جک را خلاص کرده و شفت جک را کاملا ببندید و درب را تا حداکثر زاویه مورد نیاز باز کنید. پایه جلو را نیزدر همین حال بر روی درب با خال جوش نگه دارید. حالا یکبار درب را باز و بسته کنید و در صورتی که مشکلی وجود نداشت، بازو را از روی پایه ها خارج کرده و پایه ها را کاملا و بدقت بر روی درب و دیوار مستحکم کنید.

           4- نصب تابلو فرمان، چشمی و فلاشر

    سعی مدار کنترل کنار درب در نزدیکی برق ورودی وصل کنید تا نیاز به سیم کشی زیادی نباشد و بهتر است در فاصله 150 تا 160 سانتیمتری زمین نصب شود. دقت کنید مدار کنترل نباید جایی نصب شود که درب موقع باز شدن با آن برخورد کرده و یا وقتی درب باز میشود، مانع دسترسی دوباره به مدار کنترل شود.
    فلاشر نیز بیرون درب روی پیشانی دیوار جوری نصب شود که راننده از راه دور متوجه باز و بسته شدن درب شود. چشمی یا فتوسل نیز در 40 سانتیمتری زمین، بیرون ساختمان و دقیقا روبروی هم نصب کردد. نصب چشمی باید به گونه ای باشد که سیم خروجی در زیر چشمی قرار گیرد تا آب باران به واسطه سیم به داخل 

    5- سوراخ کاری و سیم کشی

    اگر ساختمان نو ساز باشد و مسیر سیم کشی را در نظر گرفته باشند که در زمان و انرژی بسیار صرفه جویی میشود و کار بسیار تمیز انجام میگیرد. اما ما بنا را بر عدم پیش زمینه ای برای نصب جک میگذاریم. نوع سیم کشی به این صورت میبایست باشد که مدار فرمان به هر بازو یک کابل 3 در 1.5 از مدار کنترل به قلاشر یک کابل 2 در 0.75 و از مدار کنترل به هر کدام از چشمی ها یک کابل 2 در 2 تلفنی باید در نظر گرفت.
    بهتر است در ساختمانهایی که مسیر سیم کشی برای جک درب پارکینگ در نظرنگرفته شده از چهارچوب درب برای مسیر سیم کشی استفاده کرد. و برای گذر دادن و کشیدن سیم از درون لوله از یک گرد بر، بر روی مته دریل استفاده نمود تا کار بسیار تمیز انجام گردد.

    6- راه اندازی جک درب پارکینگ

    در آخرین مرحله کابل را از یک سو به بازوها، چشمی و فلاشر وصل کرده و ازسوی دیگر مطابق کاتالوگ سیم ها را به ترمینالهای مدار کنترل وصل نمایید. دربها را نیمه باز کرده و از حالت خلاص خارج کنید، ورودی برق را وصل کرده و برنامه مربوط به آن جک درب پارکینگ که مربوط به زمانبندی کارکرد هر بازو، تایم اتوماتیک بسته شدن، اختلاف زمانی دو لنگه را تنظیم نموده و ریموت را بفشارید. حال اگر مشکلی در سیم بندی وجود نداشته باشد درب باز شده و با چند بار باز و بسته کردن آن می توان تایم کارکرد را کاملا تنظیم کرد.

    7- توصیه پس از نصب

    محیط کاری که نصاب در آن فعالیت نموده می بایست توسط خود نصاب تمیز شود تا کثیفی زمین یا تخریب دیوار کار نصاب را تحت تاثیر قرار ندهد. به صاحب کار توصیه شود پیلت و پایه ها را رنگ کرده تا به مرور زمان از استحکام آن ک نشود. در نهایت توصیه این که پیلت زیر کار پایه روی دیوار به وسیله سیمان مستحکم گردد میتواند عمر سیستم را بسیار ارتقاء دهد.

    جک‌های الکترومکانیکی در گسترده وسیعی از ابعاد و نیروی محرکه تولید شده‌اند و توانایی جابجایی هر لنگه درب را از وزن 100 کیلوگرم تا 500 کیلوگرم دارند. شما باید در ابتدا با توجه به زمن و طول درب خود به انتخاب این جک‌ها بپردازید و بعد نوع برند و شرکت تولید کننده مورد نظر را از نظر کیفیت بررسی کنید. ابعاد خود این جک‌های الکترونیکی در بازه 70 تا 170 سانتی متر می باشند که برای درب‌های سبک با طول بالا نیز مناسب می‌باشند. هر جک الکترونیکی از اجزای مهم و اصلی ساخته شده است که مهمترین آنها : موتور (شامل پوسته (استاتور) و آرمیچر (روتور))، می‌باشد.

    هنگامی که شما با توسط ریموت فرمان باز یا بسته شدن را ارسال می‌کنید،  به استاتور ولتاژ اعمال می شود  و باعث حرکت روتور می‌شود. چرخ دنده مارپیچی که روی محور روتور قرار دارد با حرکت خود به چرخدنده مجاور نیرو اعمال می‌کند و باعث حرکت آن می‌شود، حرکت این چرخدنده باعث گردش میله مارپیچ متصل به آن می‌شود. از طریق این انتقال نیرو لنگه‌های درب باز و بسته می‌شود. تمام اجزای موتور، شفت و … در جک‌های الکترومکانیکی، داخل یک قاب قرار می‌گیرند که معمولا از آلیاژهای سخت آلومینیومی تحت فرآیند ریخته گری ساخته می‌شوند.

    دستور حرکت و توقف در جک‌های الکترونیکی به دو حالت کنترل می‌شود، یکی استفاده از میکروسوئیچ و دیگری با استفاده از بار اضافی جریان در زمانی که درب به انتهای حرکت خود می‌رسد. همچنین جک‌های الکترونیکی دارای کلید خلاص کن می‌باشند که در زمان قطعی برق کمک زیادی به شما می‌کند. برای این مورد کلید‌هایی تعبیه شده است که شما بتوانید بازوی جک را خلاص کنید و در نبود برق، امکان باز و بسته شدن درب برای شما فراهم باشد.

    مدت‌هاست که وقتی بحث اعمال نیرو یا جابجایی می‌شود، سیستم‌های روغنی با قدرت ظاهر می‌شوند. چرا که هم کارایی بالایی دارند و هم مشکلات کمتری را به وجود می‌آورند. برای همین منظور در یکی از انواع سیستم‌های جک پارکینگ، از سیستم هیدرولیکی  استفاده کرده‌اند. عدم تراکم پذیری مایعات، ویژگی اصلی است که در این سیستم‌ها عامل انتقال نیرو می‌شود. دقیقا همین اتفاق در یک جک هیدرولیکی می‌افتد. جایی که در آن نیرویی به روغن درون محفظه وارد می‌شود و این روغن به پیستون اصلی نیرو وارد می‌کند.

    این فرآیند باعث انجام نیروی مکانیکی جک می‌شود. این جک‌ها با توانایی انتقال نیروی بالا برای درب‌های سنگین و همچنین پر تردد بسیار مناسب هستند و یک ویژگی منحصر به فرد دیگر که در اختیار شما قرار می‌دهند شرایط محیطی استفاده از این جک‌ها می‌باشد. بخاطر استفاده از روغن در آنها، در محیط‌های سرد و یخ بندان نیز به خوبی عمل کرده و مشکلاتی را که سایر جک‌ها ایجاد می‌کنند در جک‌های هیدرولیکی مشاهده نمی‌کنیم. این جک‌ها نیز مانند سایر جک‌های اتوماتیک از چند قسمت اصلی از جمله: بازوهای قابل نصب روی درب، چشمی‌ها، چراغ‌های آلارم یا هشدار، مرکز کنترل و ریموت تشکیل می‌شوند.

    راهنمای نصب جک پارکینگی هیدرولیکی

    اگر درب شما دارای وزن زیاد است، یا میزان تردد در آن بالا می‌باشد و همچنین در محیط سرد هستید بهتر است به سمت خرید جک هیدرولیکی بروید، اما اگر امکان کار با جک‌های الکترونیکی هست، بخاطر هزینه زیاد جک‌های الکترونیکی، حتما این نکات را در نظر بگیرید.

    خرید جک پارکینگی در مشهد 

    در این مرحله به انتخاب بهترین نوع پلیت بپردازید. پلیت همان فلزی است که یک ورق تیره دارد و مابین ستون و بتن قرار می گیرد و فشار وارده ستون بر بتن را توزیع می کند. بهترین نوع پلیت برای این کار، وجود یک نبشی با ضخامت حدود 1 سانت است. یک طرف ناودانی یا نبشی به قوطی درب جوش زده می شود و طرف دیگر آن، به دیوار کنار درب جاگذاری خواهد شد که البته این کار به صورت زاویه دار خواهد شد.

    مراحل نصب جک بازویی
    پایه پشتی جک را به نسبت زاویه ای که باز می شود در حدود 15 سانتی لولا و روی پلیت بیس جوش دهید، برای این کار بهتر است که قبل از جوشکاری نهایی از خال جوش استفاده کنید و درنهایت جک را روی درب موردنظر نصب کنید که این کار نیز توسط پایه عقب و یا پشتی باید صورت گیرد.
    پایه جلویی را نیز روی بازو قرار دهید و جک را به حالت خلاص درآورید. در این مرحله، جک را به صورت کاملاً بسته نگه دارید، و درب مورد نظر را تا حد امکان باز کنید. پایه جلو در این مرحله باید روی دربی که خال جوش زده شده است نگه داشته شود در این حالت درب را باز و بسته کنید و عملکرد آن را مورد بررسی قرار دهید و در صورت عدم وجود مشکل، بازوهای موقتی را از پایه ها جدا کرده و پایه های سالم را با دقت و به صورت محکم، جوشکاری کنید و در جای خود مستحکم نمایید.

    جك مورد نياز برحسب طول و وزن درب انتخاب مي شود. حتي الامكان بايد نوع جك در صورت نداشتن محدوديت مكاني بزرگتر انتخاب گردد، چرا كه هر چه جك بزرگتر باشد قدرت كمتري جهت باز نمودن درب مصرف و طول عمر موتورها بيشتر مي شود. ( وزن و طول فقط يك لنگه درب در نمودار زير مورد نظر است.)
    مقادير توصيه شده براي حداكثر طول يك لنگه درب :
    جک درب پارکینگ (LEADER 3 TI (2m
    جک درب پارکینگ (LEADER 4 TI (2.75m
    جک درب پارکینگ (FARAZ 4M/P (2.75m
    جک درب پارکینگ (LEADER 5 TI (3.5m
    جک درب پارکینگ (FARAZ 5M/P (3.5m

    رعایت نکات مهم در نصب جک بازویی

    اگر می خواهید که جک ها، کار خود را به صورت اصولی انجام دهند و همچنین کارکرد و طول عمر بالایی داشته باشند، باید در هنگام نصب به نکات مهمی دقت داشته باشید. یکی از این نکات، می تواند دقت در فشار وارده به جک باشد. اگر فشار موجود در جک بیشتر باشد کارایی خود را از دست می دهد و ممکن است که دقت آن نیز پایین آید. برای تنظیم این موارد، باید 2 نقطه را موردنظر قرار دهید. نقطه 1 مکان نصب جک در چارچوب و یا دیوار، و نقطه 2 در لنگه درب است.
    وجود زبانه سوئیچ چرخان و خلاص کن در قسمت موتور که هنگام به وجودآمدن مشکل برای برق، کار خود را به خوبی انجام می دهد نیز یکی دیگر از مزیت های جک پارکینگی است. به این شکل که چرخشش سوئیچ به طرف بازکن، باعث می شود که گیربکس خلاص شود و درب را به صورت دستی باز و بسته کرد. البته این نکته نیز واضح است که هنگام چرخاندن سوئیچ به سمت کلمه بسته شدن، اجازه حرکت به صورت دستی داده نمی شود و این قابلیت به نظر می رسد که یک مزیت خوب و کاربردی باشد.

    • پس اگر بخواهیم برای درک بهتر موضوع، به نصب جک پارکینگ اشاره کلی داشته باشیم باید گفت،
      پایه ها در زمان نصب جک پارکینگ در اولویت نصب است و جزو ابتدایی ترین مراحل است که برای این کار ابتدا باید جک عقب و یا پشتی نصب شود که فاصله نصب آن بسیار پراهمیت است زیرا که فاصله کمِ پایه از لولاها، کارکرد و عملکرد آن را تحت تأثیر قرار می دهد و عمر جک را نیز تا حدود زیادی کاهش می دهد.
    • بعد از نصب پایه های عقب، نوبت به پایه های جلو می رسد که مانند پایه پشتی باید در زمان نصب دقت زیادی به کار برده شود. پایه جلو را باید بر روی پایه عقب جاگذاری کنید و درب موردنظر را ببندید و مهره جلوی جک را در آن جا بگذارید. نقاط مهم این مهره ها را علامت بزنید و بعد از اتمام کار، جک را از درب خارج کرده و پایه جلو را جوش بزنید.
    • چشمی و فلاشر درب باید طوری مقابل یکدیگر قرار گیرند که حداکثر 70 سانت از زمین فاصله داشته باشند یعنی حداقل آن 40 و حداکثر آن 70 سانت است. در بین این دو ابزار مهم جک پارکینگ مانعی نباید ایجاد شود و اگر به طور دقیق در مقابل یکدیگر قرار گیرند، این مشکل نیز به صورت اتوماتیک رفع خواهد شد.
    • بعد از این موارد، مدار فرمان است که برای چشمی خارجی و داخلی متفاوت عمل می کند. به این صورت که اگر در مقابل چشم داخلیِ درب ورودی مانعی وجود داشته باشد، عملکرد درب متوقف می شود ولی چشم خروجی، فقط برای بسته شدن درب موردتوجه است و باتوجه به قابلیت آن در هنگام نصب جک پارکینگ، فقط یک جفت چشم خارجی در نظر گرفته می شود.
    • فلاشر مورداستفاده برای نصب جک پارکینگی نیز، بسیار مهم است و یکی از اجزای کاربردی در اجزا و قطعات جک است که اگر درست و اصولی نصب شود، عملکرد بهتری نیز خواهد داشت، این فاصله درست و اصولی، در حدود 4 متر از سطح زمین است.
    • نکاتی که باید در زمان نصب تابلو فرمان به آن دقت کنید، محل نصب دقیق آن است که دسترسی از بیرون به تابلو را محدود می کند. حفاظت تابلو فرمان در برابر عوامل خارجی نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. اتصال تابلو فرمان با دیگر قطعات مورداستفاده در نصب جک پارکینگ نیز بسیار مهم است. سعی کنید ارتفاع تابلو فرمان از سطح زمین را در حدود 150 سانت بگیرید و کمتر از آن را موردتوجه قرار ندهید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    مقالات مرتبط

    دیدگاه‌ خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    اسکرول به بالا