لوگو زیبادر
سنسور درب پارکینگ

سنسور درب پارکینگ

  • سنسور درب پارکینگ چیست؟

    سنسور درب پارکینگ چه کاربردی دارد؟ از سنسور درب اتوماتیک پارکینگی با نام های دیگری چون فتوسل و چشم ضدبرخورد نیز یاد می شود. سنسور یا چشمی درب اتوماتیک یکی از مهمترین اجزای درب برقی می باشد که در جهت جلوگیری و حفاظت در برابر برخورد با موانع ایجاد شده در هنگام باز یا بسته کردن درب را دارد. در واقع سنسور باعث افزایش ایمنی و کاهش خطرات احتمالی در هنگام عملیات باز یا بسته کردن درب می گردد. سنسورها در اکثر پک های درب اتوماتیک به صورت جفت ارائه می گردد که یک سنسور به صورت فرستنده و دیگری نقش گیرنده را ایفا می نماید. سنسور ها باید در ارتفاع ۱۵ تا ۳۰ سانتیمتری بسته به نوع درب ( روبه داخل یا روبه بیرون ) از سطح زمین نصب گردند. 

    راهنمای خرید راهبند اتوماتیک

    عملکرد سنسورها به صورت خطی می باشد و هنگامی که جسمی خط نامرئی ایجاد شده بین فرستنده و گیرنده را قطع نماید فرمان به مرکز کنترل ارسال شده و مانع از ادامه عملیات توسط درب می گردد. 

    عیب یابی سنسور درب اتوماتیک

    در مورد سنسور های سیماران درب برقی ( نصب عیب یابی سنسور درب برقی )  باید به چند نکته توجه کنیم : 

    • سنسور درب اتوماتیک سیماران قابلیت کارکرد در دو رنج ولتاژی ۱۲ و ۲۴ ولت DC را دارا می باشد که جهت تعیین ولتاژ مدنظر باید از جامپر های موجود در روی چشم استفاده کرد و باید جامپر مربوطه را در هر دو چشم گیرنده و فرستنده به ولتاژ مدنظر تنظیم نمایید.
    • در صورتی که فاصله گیرنده و فرستنده چشم ها در حد مطلوب قرار گرفته باشد (‌کمتر از ۱۰ متر ) نیاز به برداشتن جامپر حساسیت نمی باشد وجود این جامپر باعث می گردد که سنسور ها از حساسیت مطلوبی در جهت جلوگیری از برخورد با موانع برخوردار باشند. در صورتی که سنسورها بالاتر از فاصله تعیین شده توسط سازنده قرار گرفته باشندباید جامپر حساسیت را برداریم تا احتمال خطا را کاهش دهیم که این امر باعث عملکرد بهتر سنسورها می گردد. 

    راهنمای خرید درب پارکینگ در مشهد

    • در مورد سنسور یا فتوسلهای جدید سیماران که مجهز به فلاشر می باشند باید به این صورت عمل کرد. دو ترمینال مربوط به فلاشر در چشم فرستنده و گیرنده وجود دارد که باید به ترمینال مخصوص فلاشر ( ۱۲ تا ۲۴ ولت )‌داخل مدارفرمان یا مرکز کنترل متصل گردد . نحوه عملکرد این ترمینال جدید به این صورت است که بعد از اتصال به مدارفرمان ، حین کارکرد سیستم همزمان با چشمک زدن چراغ فلاشر ، سنسورها یا فتوسل ها نیز شروع به چشمک زدن می نمایند تا هشدار بیشتری به کاربر یا عابرین ارائه نمایند. 
    • نکته مهمی که باید در مورد فتوسل های سیماران به آن توجه کرد این است که ترمینال NC ( همیشه بسته ) رله در مرکز کنترل ها یا مدارفرمان مدل Q60 و Q70 مورد استفاده قرار نمی گیرد ولی با توجه به اینکه شرکت سیماران ، سنسورهای خود را به صورت جامع و قابل استفاده برای انواع درب های اتوماتیک ارائه کرده شما می توانید در هر کدام از سیستم هایی که نیاز به این ترمینال دارند (‌مانند مرکز کنترل های موتور ساید ) از این ترمینال استفاده نمایید. البته در سنسورهای جدید توسط جامپر موجود می توانید ترمینال رله را جابه جا نمایید. 

    آموزش تعمیر چشمی درب پارکینگ

    در برخی موارد که بعد از باز کردن درب ، عملیات بسته کردن درب با مشکل مواجه می شود مشکل از سنسور یا فتوسل درب برقی می باشد . در این موقع ، جهت اطمینان در ابتدا باید برق ساختمان چک گردد و عملکرد ریموت نیز با چک کردن ریموتی مشابه از ساکنین ساختمان ، دومین مرحله تست خواهد بود و بعد از چک کردن این دو مورد مرحله آخر تست سنسورها خواهدبود. 

    اموزش سیم بندی و نصب سنسور سیماران

    عیب یابی سنسور درب اتوماتیک 

    برخی از شاخص ترین مشکلات و عوامل خرابی سنسور یا فتوسل درب برقی عبارتند از : 

    یکی از راه های چک کردن خرابی سنسور ( نصب سنسور درب برقی ) ، بررسی صدای رله ها می باشد که با گذراندن تست از مقابل سنسورها می توان این تست را انجام داد.( صدای تیک تیک مربوط به عمل کردن رله ها ست) 

    سقف برقی چیست ؟

    برخی از مهمترین عواملی که باعث خراب شدن و از کارافتادن سنسور یا فتوسل های درب اتوماتیک می گردد عبارتند از ( نصب سنسور درب برقی ) : 

    • نفوذ آب یا رطوبت یا سایر مواد شوینده به داخل سنسور که در صورتی که سنسور آب بندی مناسبی نشده باشد و یا از کیفیت پایینی برخوردار باشد . رسیدن رطوبت به مدار چشمی می تواند سنسور را از کار بیندازد.
    • عامل دیگر می تواند کثیف شدن لنز های چشمی باشد که باید قاب چشمی باز گردد و عملیات تنظیف و تمیز کاری سنسور انجام گیرد و حتما دقت شود که قاب کاملا خشک و بدون هیچ گونه رطوبتی در محل خود قرار گیرد.
    • قطع شدن کابل یا سیم های متصل به سنسور نیز می تواند در انتقال فرمان از سنسور و در نتیجه مشکل در عملکرد درب ایجاد نماید. که این مرحله باید توسط کارشناس انجام گیرد. 
    • در بسیاری موارد نیز برخورد با سنسور و در نتیجه شکسته شدن قاب و مدار چشم باعث اختلال در کارکرد سنسور می گردد که عموما باید فتوسل تعویض گردد. 

    راهنمای خرید پرده برقی

    نقشه سیم کشی سنسور درب پارکینگ

    در بسیاری موارد به دلیل قیمت بالای سنسورهای درب پارکینگ ایتالیایی ، از سنسورهای جایگزین ایرانی یا چینی استفاده می‌گردد که در این گونه موارد باید در ابتدا برق ورودی سنسور چک و در ترمینال مشخص نصب گردد و در مرحله بعدی فرمان سنسور که عموما به ترمینال نرمال باز رله وصل می گردد متصل گردد ( دارای دو پایه که یکی com و دیگری نرمال باز رله می‌باشد ) 

    نکته دیگری که باید بدان توجه کرد این است که احتمال برق گرفتگی در هنگام تعویض سنسور ها با توجه به ولتاژ پایین ۱۲ تا ۲۴ ولت موجود در پایانه ها ، وجود ندارد و کاربر بدون هیچ نگرانی می تواند عملیات تعمیر یا تعویض را انجام دهد. 

    همچنین جهت جلوگیری از برخورد با سنسورهای درب اتوماتیک ، قاب محافظی جهت حفاظت بیشتر از سنسور ( فقط برای سنسورها یا فتوسل های سیماران ) تولید شده که جهت تهیه این محصول می توانید با کارشناسان زیبادُر تماس بگیرید.

    در پایان بهتر است جهت جلوگیری از خرابی بیشتر با کارشناس متخصص تماس حاصل شود .

    ارتفاع استاندارد نصب سنسور درب پارکینگ

    بهتر است چشمی درب پارکینگ در ارتفاع ۳۰ سانتیمتری از سطح زمین نصب گردد تا دید مناسبی نسبت به تردد های پارکینگ داشته باشد.

    راهنمای نصب فتوسل چشمی پروتکو

    در راهنمای نصب سنسور درب اتوماتیک چشمی پروتکو ، نکات مهمی راجب نصب چشمی ، نحوه سیم بندی چشمی پروتکو گیرنده و فرستنده و ترمینال های چشمی پروتکو به صورت کامل تشریح شده است.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲ رای

    مقالات مرتبط

    دیدگاه‌ خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    اسکرول به بالا